Araç kiralama şirketine KVKK’dan ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bir araç kiralama şirketinin internet sisteminde kayıtlı kullanıcıların başkalarının bilgilerine ulaşabilmesi nedeniyle, ilgili şirkete 200 bin lira idari para cezası verdi.

KVKK’nin kararına göre, bir araç kiralama şirketinin müşterisi olan kişi, şirketin internet sitesine sisteme kayıtlı kullanıcı adı ve e-posta adresi ile giriş yaparken bir başka kullanıcının hesabına yönlendirildi.

AA’da yer alan habere göre, yönlendirildiği kişinin hesabındaki adres, telefon numarası, T.C. kimlik numarası ve ehliyet bilgisi gibi kişisel verilerine erişen kişi, kendi bilgilerinin de başkaları tarafından erişilebileceğini belirterek, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında gereğinin yapılması için KVKK’ye şikayette bulundu.

KVKK, yaptığı inceleme sonucu, veri sorumlusu araç kiralama şirketinin veri kayıt sistemindeki algoritmanın yanlış çalışması nedeniyle platform kullanıcılarının farklı kullanıcıların kişisel verilerine erişim sağladığını tespit etti.

İlgili şirketin veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediğini, kişisel verilere hukuka aykırı olarak başka kişilerce erişilebildiğini belirleyen KVKK, söz konusu şirkete 200 bin lira idari para cezası kesti.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pragmatic slot oyunları
egt oyna
betmarlo
bonus hunt" rel="dofollow">bonus hunt">bonus hunt
aresbet
tombala oyna
sweet bonanza
betibom
dog house megaways
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
wild west gold oyna
markaj giriş
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
sugar rush
sweet bonanza
diyarbet
diyarbet
trwin
big bass bonanza oyna
gates of olympus oyna
egt oyna
betingo
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
aviator bahis
tombala
pendik escort
footer link satın al footer link tanıtım yazısı satın al tanıtım yazısı backlink satın al backlink
avcılar escort
esenyurt escort
bahçeşehir escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
şişli escort
istanbul escort
esenyurt escort
avcılar escort
Deneme bonusu veren siteler
esenyurt escort